TEAM

Als Oerkracht een persoon zou zijn. Hoe hij zich gedragen als persoon? Op wat voor manier denkt Oerkracht?

Oerkracht is een jonge man van 32 die een actief leven leidt. Hij neemt de fiets naar werk, traint 6 keer per week en doet zo af en toe mee aan een crossfit competitie of survival run wedstrijd. Hij vind een actieve levenstijl, ook juist in het dagelijks leven, belangrijk. Dit houdt hem fit en gezond. Hij kookt daarom ook het liefst met natuurgetrouwe producten en vermijd potjes en pakjes uit de supermarkt.

Oerkracht heeft geen hogere opleiding gevolgd. Desalniettemin is Oerkracht zeer capabel en beschikt hij over een degelijke intelligentie, met name in zijn eigen vakgebied excelleert hij. Hij is autodidact in veel opzichten en vertrouwt op zijn eigen kunnen. Daarom heeft hij op jonge leeftijd al besloten dat hij leert door te doen.

Oerkracht is een sociale man die graag een praatje maakt met mensen. Hij hecht waarde aan behulpzaamheid, het delen van informatie en de bereidbaarheid om te leren. Hij gaat dan ook het liefst om met mensen die positief en probleemoplossend in het leven staan. Hij doet met regelmaat leuk dingen met zijn vrienden. Hij leeft op een fijne balans tussen werk, vriendschap en tijd voor zichzelf.

Oerkracht is niet bang om zijn stem te laten horen. Hij is het vaak niet eens met de hedendaagse manier hoe mensen met elkaar omgaan. Geloven in de maatschappij zoals die nu draait, daar gelooft hij niet in. Hij neemt daarom zelf controle over het bepalen van zijn eigen normen en waarden en reflecteert deze op zijn medemens. Nuchter en no-nonsense; niet omdat je dan al gek genoeg doet maar omdat je zelf bepaalt hoe je in het leven staat

Ervaring in de fitness heeft hij  7 jaar, door wekelijks crossfit van a tot z uit te voeren. Echter het trainen met losse materialen, apparaten en kracht toestellen was tot december 2014 onbekend terrein. De kennis die hij tot nu toe heeft opgedaan verbaast hem nog steeds. Hij vind dit prettig en kan zich er in vinden. Naast het binnen sporten heeft Tim een passie voor sporten in de buitenlucht. Deze liefde is ontstaan in het oosten van het land waar hij in 2008 met Survival run begon. jaren erop volgde door bossen weilanden en sloten, klimmen kruipen en rennen. Al snel bleek dit zijn sport te zijn en besloot het wedstrijd seizoen in te duiken. Van het een kwam het ander en binnen no -time gaf hij les aan volwassenen en kinderen op verschillende clubs in Nederland. Met veel plezier en hoog energie gehalte wist hij altijd mensen enthousiast te krijgen. Regelmatig trainen behoorde tot wekelijkse kost, kleine groepjes mensen werden door hem getraind op verschillende parken in Utrecht.

Een jaar rondreizen door Australië was altijd al zijn droom. Hij heeft dit daarom ook gedaan en geheel op zijn eigen manier. Dat was onder andere veel zien, en elke dag bewegen/ sporten. Kettlebell workouts gecombineerd met lichaamsgewicht oefeningen waren de hulpstukken om fit te blijven. Regelmatig sprak hij mensenen gaf hij vrijwillig tips en tricks betreft het uitvoeren van workouts. Er werd hem altijd gevraagd: ben je (persona)l trainer van beroep? Mede door deze vragen heeft het hem geïnspireerd zich te verdiepen in de kennis van crossfit coach/ gymnastiek trainer/ weightlifting coach/ mobility instructeur. Inmiddels zijn de grote stappen gezet en word er gewerkt aan een lifetime dream job. Inmiddels zijn er meerdere diploma’s en certificaten door Tim behaald en heeft daarmee zichzelf gespecificeerd als Crossfit coach/ Gymnastics coach/ Weightlifting coach / mobility coach.  Met beide handen en voeten maakt Oerkracht creatief en gedisciplineerd succesvolle dagen.

 Tim Ruinemans 
 Head-coach 
 •  CrossFit Lv 1 Trainer
 •  CrossFit Gymnastics Lv 1 Trainer
 •  Eleiko Lv 1 Strength Coach (weightlifting)
 •  Aalo Lv 4 Personal Trainer
 • CrossFit Teens Trainer
 • Calisthenics Trainer
 • Survival run Coach
 • Barbell Pivot trainer (landmine training)
 • Kettlebell specialist
 • Mobility Instructor
 • Vegan